Op vlak van wonen hebben we binnen Vondels heel wat variatie aan woonondersteuning.

Wat voor ons belangrijk is, is dat jij op een plaats en manier kan wonen waar jij je goed bij voelt. Daarom vertrekken we vanuit jouw vraag.

Bij de start van je woonbegeleiding krijg je een individuele begeleider die met jou de ondersteuning vorm geeft. Deze ondersteuning is steeds bespreekbaar en indien mogelijk aan te passen volgens jouw mogelijkheden en wensen.

Ben jij iemand die het liefst in zijn eigen woning blijft wonen, dan kan de begeleider je thuis ondersteuning bieden.

Het team Begeleid wonen Veurne komt bij je langs als je in groot Veurne, Diksmuide, Kortemark of de Westkust woont.

Het team Begeleid wonen Ieper komt bij mensen die in Ieper, Poperinge, Wervik of Heuvelland wonen.

Alle teams bieden ondersteuning op alle levensdomeinen : administratie, budgettering, huisvesting, tewerkstelling of dagbesteding, vrije tijd, relaties, opvoeding, …

De teams in Ieper en Wervik bieden daarbovenop de mogelijkheid tot 24u op 24u permanentie. Zo kan je hen altijd bereiken als er dringende zaken zijn, ook ’s nachts en in het weekend.

Wil je zelfstandig wonen en toch regelmatig beroep doen op onze ondersteuning dan kan je terecht in onze appartementen in Ieper. Je hebt je eigen appartement met al het nodige comfort.

Woon je graag zelfstandig èn wil je ook dagelijks andere mensen in de onmiddellijke omgeving, dan kan je in één van onze studioprojecten wonen. We bieden studio’s aan in Ieper en Wervik. Hier heb je je eigen studio met slaapkamer, zithoek, badkamer en ruimte om te koken. Je kan ook van de gemeenschappelijke ruimtes gebruik maken. Er is dagelijks een begeleider aanwezig. Er wordt samen gekookt en je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsactiviteiten.

Heb je meer nood aan groepswonen, dan kan je in een van onze leefgroepen in Ieper of Wervik wonen. Hier woon je in kleine of iets grotere groep samen met anderen. De begeleider is altijd aanwezig. Je hebt er je eigen kamer met eigen meubels. Je kan kiezen wanneer je aansluit in de groep of wanneer je liever in je kamer verblijft.

Wil je meer info over wonen in Ieper: klik hier.

Wil je meer info over wonen in Wervik: klik hier.

Wil je meer info over kortverblijf: klik hier.

Wil je meer info over onze open plaatsen: klik hier.