logo2 Kanjer PNG

Kanjer. Prikkel je talenten!  

Kanjer wil jou, inwoner van Ieper, laten leren, groeien en anderen helpen. Ontdek wat Kanjer voor jou kan betekenen, welke activiteiten en plekken je kan ontdekken, en hoe je kan meewerken aan een leerecosysteem in Ieper. 

Wil je je talenten laten prikkelen? Heb je een leervraag? 

Heb je al een duidelijk idee van wat je wil leren of waar je passie ligt maar weet je niet waar je hiermee terecht kan? Neem contact op met onze brugfiguur van leren. Zij helpt je graag verder met al je vragen, wensen of ideeën over leren. Of meld je leervraag meteen via https://forms.office.com/e/pvpv3LhUyJ of scan de QR-code.

kanjerqr

Laat je onderdompelen in prikkelende activiteiten in Ieper! 

Benieuwd naar wat Ieper te bieden heeft? Volg de Facebookpagina of Instagram van Kanjer. Je vindt er talloze leuke, inspirerende activiteiten terug, die toegankelijk zijn voor iedereen! Wil jij graag jouw activiteit bekend maken aan een breder publiek? Neem contact op met de Brugfiguur van Leren. Zij zorgt ervoor dat je activiteit wordt gepubliceerd. 

Ieperse gastvrije Kanjerplekken 

Breng een bezoek aan één van onze Kanjerplekken en ontdek wat ze te bieden hebben. Je kan er deelnemen aan diverse activiteiten, lezingen, rondleidingen…. Je vindt er inspiratie voor allerlei leeractiviteiten die je leergoesting aanwakkeren! De Kanjerplekken bieden je de kans om je interesses te verkennen, je talenten te ontdekken en hiermee te experimenteren. Je kan er ook anderen ontmoeten, inspireren of iets bijleren.  

Ben je een meester in koken, een virtuoos op het gebied van muziek, een kunstenaar met een kwast, een groene duizendpoot in de tuin, een technologiewizard of je hebt een ander uniek talent? Wil je jouw talent delen en anderen prikkelen? Op de Kanjerplekken kan je ook zelf iets organiseren of aanbieden en anderen iets bijleren of inspireren.  

De Kanjerplekken zijn:  

 • Argos (Dikkebusseweg 15A – Ieper)
 • LDC De Kersecorf (Rijkeklarenstraat 83 – Ieper)
 • LDC De Wissel (Grachtstraat 15 – Ieper)
 • LDC Ter Plekke (Seelbachdreef 4 – Zillebeke)
 • LDC Ter Plekke (Brugstraat 27 – Boezinge)
 • Yper Museum (Grote Markt 34 – Ieper)
 • Bibliotheek (Weverijstraat 9 – Ieper)
 • Cultuurcentrum Het Perron (Fochlaan 1/2A - Ieper)
 • Soeperheroes (Ter Waaarde 1 - Ieper)

Vrijwilligerswerk 

Ben je vrijwilliger of wil je dat worden? Wil je je talenten meer inzetten en ontwikkelen maar weet je niet goed waar je terecht kan? Wil je graag andere vrijwilligers ontmoeten of wil je beroep doen op vrijwilligers? Neem dan contact op met de brugfiguur van leren. Zij helpt je graag verder! 

Wat wil Kanjer doen? 

Kanjer wil een leerecosysteem in Ieper opzetten. Dat betekent dat iedereen kan leren wat hij of zij wil, hoe, waar en wanneer hij of zij wil. Kanjer gaat uit van deze ideeën: 

 • Leren is overal. Je leert niet alleen op school, maar ook thuis, in de buurt, in de natuur en in de wereld.
 • Leren is voor en door iedereen. Niemand mag uitgesloten worden van educatie. Kanjer zorgt ervoor dat alle mensen kunnen leren, alleen of in verbinding ongeacht hun situatie of voorkeur.
 • Leren is persoonlijk. Iedereen leert anders en heeft andere interesses en doelen. Kanjer geeft mensen de vrijheid en de steun om zich te ontwikkelen op hun eigen manier.
 • Leren is zinvol. Mensen leren het best als ze zelf kiezen wat ze willen leren en waarom. Kanjer laat mensen hun eigen leerplan maken, gebaseerd op hun passies, ambities en dromen.

Wat wil Kanjer betekenen? 

 • Kanjer maakt mensen enthousiast om te leren en zorgt voor een leuke, veilige en stimulerende leeromgeving, waar mensen zich gewaardeerd, erkend en gemotiveerd voelen. Kanjer helpt hen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, wat bijdraagt aan hun plezier, persoonlijke groei en welzijn.
 • Kanjer streeft naar makkelijke en toegankelijke leerkansen, die passen bij de behoeften en mogelijkheden van elke burger. Kanjer helpt hen om hun vaardigheden te verbeteren, hun zelfvertrouwen te vergroten, hun netwerk te versterken en hun kansen binnen de samenleving te vergroten.
 • Kanjer werkt mee aan een sterke en lerende maatschappij. Kanjer maakt mensen sterker en zelfstandiger, zodat ze kunnen omgaan met veranderingen binnen de samenleving. Kanjer bevordert het delen van kennis, talent en ervaring tussen de mensen, wat leidt tot een hechtere, meer solidaire gemeenschap.

Kanjer helpen uitbouwen? 

Werk je in een organisatie, vereniging, onderneming of school of ben je als persoon geïnspireerd door het Kanjerverhaal?  

Wil je graag een Kanjerplek worden of heb je ideeën om samen te werken? 

Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer wil weten over Kanjer, als je wil meewerken aan het leerecosysteem of als je een idee hebt om Kanjer te versterken. 

Ben je klaar om je leergoesting te volgen?   

Neem dan snel contact op met Kanjer en ontdek wat we voor jou kunnen doen. Samen maken we van Ieper een bruisende leerstad! 

Brugfiguur van Leren:   

elinedescampsEline Descamps  

Eline.descamps@argosvzw.be  

0478 69 18 93 

Wie is Kanjer? 

De initiatiefnemers van Kanjer zijn het Lokaal bestuur – Zorgnetwerk Ieper, Argos vzw, Vondels vzw, CAW Centraal West-Vlaanderen, De Groene Kans/Werkperspectief, het Huis van het Leren en het Yper Museum. 

Kanjer is een pioniersproject en mogelijk dankzij de steun van WSE:

 • ESF: € 495 481,10
 • VCF: € 165 160,37

 

Combilogo WSE