SOE LOGO M RGB

Wat?

Soeperheroes is een gezellige soepbar in Auris waar we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ondersteund door begeleiders, de kans bieden om als keuken-, zaal- of logistiek medewerker aan de slag te gaan. Soeperheroes is ook een vertrek- en uitvalsbasis voor begeleid werk op andere locaties. We bieden er trainingskansen en bevorderen groei in vaardigheden en werkhouding.

Naast arbeidsgerichte activiteiten en vorming zetten we ook in op ontmoetingskansen (bv. praatcafé), individuele begeleiding en ontplooien van talenten. Superheroes biedt rust en houvast. We luisteren heel actief naar de deelnemers. Zij geven Soeperheroes mee vorm.

Voor wie?

Soeperheroes richt zich tot (jong)volwassenen met (rand)normale begaafdheid met ASS (autismespectrumstoonis) en/of psychische kwetsbaarheid.

Omwille van hun zeer specifieke ondersteunigsnood of hulpvraag is aansluiting bij bestaande dagbestedingsinitiatieven of tewerkstelling misschien moeilijk of niet haalbaar. Wij bieden ondersteuning waarbij groei, ontmoetingen, zinvol aan de slag gaan en kansen krijgen, centraal staan.

Soeperheroes is een nieuw initiatief voor personen die op zoek zijn naar ontplooiingskansen en de passende context (nog) niet hebben gevonden binnen het bestaande zorglandschap.

Rechtstreeks toegankelijke hulp

Soeperheroes situeert zich binnen de rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH). Op die hulp kun je een beroep doen zonder dat je een persoonsgebonden budget hebt en zonder een aanvraag in te dienen bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

In de soepbar is altijd een begeleider aanwezig. Deelname aan arbeidsgerichte activiteiten en begeleiding in het kader van arbeid is gratis.

Wie nood heeft aan psychosociale begeleidingsmomenten (alleen of in groep) betaalt hiervoor een kleine vergoeding (bijdrage in het kader van RTH-dienstverlening).

Info en contact

Heb je een vraag of ken je iemand die staat te popelen om deel uit te maken van het Soeperheroes-team? Contacteer ons snel!
Wij helpen je graag verder.

Auris, Ter Waarde 1 in Ieper
0475 829 580
info@soeperheroes.be
www.soeperheroes.be

Soeperheroes is een initiatief onstaan uit de nauwe samenwerking tussen De Lovie vzw, Vondels vzw, Westlandia vzw en stad Ieper.