Nieuw aanbod van wonen met begeleiding in Ieper

In het voorbije jaar heeft Vondels sterk geïnvesteerd in het vernieuwen van het woonaanbod voor volwassen personen met een beperking in Ieper. Vanaf het voorjaar van 2024 komen verschillende woonplaatsen met begeleiding beschikbaar. Met Vondels vzw geloven wij dat wonen voor mensen met een beperking zoveel als mogelijk een plaats moet krijgen, ingebed in de buurt. Daarom kozen wij er bewust voor om een vernieuwd wonen aan te bieden in de regio, vertrekkend vanuit kleinschaligheid en diversiteit. Wij laten je graag kennis maken met ons vernieuwd woonaanbod.

Om het gepaste ondersteuningsaanbod te vinden vertrekken wij graag vanuit jouw noden:

  • Wens je 24/7 begeleiding of iemand in de buurt? Dan kan je terecht in onze kamers of studio’s in de Siegenlaan.
  • Nood aan begeleiding in de ochtend en avond of tijdens de weekends maar volstaat een oproepbare permanentie tijdens de nacht? Lees dan eerder over ons aanbod in de Merellaan.
  • Graag iets zelfstandiger wonen, maar met de zekerheid van nabijheid van begeleiding in de buurt, dan is de Sittingbournelaan misschien iets voor jou.

De Siegenlaan


Heb je nood aan 24/7 begeleiding of iemand in de buurt die snel bereikbaar is? Dan kunnen onze nieuwe woningen in de Siegenlaan je wellicht bekoren, deze bevinden zich midden in de Wittenhuizenwijk. In het gebouw is 24/7 een begeleider aanwezig om je te ondersteunen.

Op de gelijkvloerse verdieping woon je samen met 6 anderen. Je hebt er je eigen kamer met sanitair. In de woonkamer en keuken kan je gezellige momenten beleven met anderen.

Heb je minder nood aan het groepsgebeuren maar wel aan begeleiding in de buurt, dan kan je terecht in de studio’s op de bovenverdieping. Je kan er zelf koken of beroep doen op de maaltijd die vers gekookt wordt samen met de begeleiders. Er is een gevarieerd vrijetijdsaanbod waarop je beroep kan doen.

Woon je op dit moment thuis, maar is er nood om enkele nachten per jaar ondersteund te worden? Ook dat kan in één van de twee kortopvangkamers in de Siegenlaan.

De Merellaan


 DSF3888De Merellaan bevindt zich in het hartje van de Vogelzangwijk in Ieper. Je woont er samen met 6 anderen in een recente woning met gedeelde living en eigen kamer met sanitair. Tijdens de week is er ’s ochtends en ’s avonds ondersteuning. In het weekend is er de hele dag een begeleider aanwezig. Als je nog vragen hebt wanneer de begeleider er niet meer is, dan kan je beroep doen op de permanentie in de Siegenlaan.

De Sittingbournelaan


Op een boogscheut van de Siegenlaan, bevindt zich de Sittingbournelaan. Hier woon je zelfstandig in één van de vier studio’s. Je kan in de leuke tuin of de gedeelde woonkamer terecht voor een babbel met je medebewoners.

Enkele keren per week komt een begeleider bij je langs voor een individueel begeleidingsmoment. Bij die persoon kan je met je vragen, wensen of bezorgdheden terecht. Op andere momenten kan je, indien gewenst, beroep doen op de permanentie in de Siegenlaan.

Jouw vraag is ons vertrekpunt

In elk van onze woningen is er naast de groepsbegeleiding ook individuele begeleiding op maat. Hierbij staan jouw vragen en wensen centraal. Jouw vraag is ons vertrekpunt voor de ondersteuning. Dit kunnen vragen zijn op administratief vlak, tewerkstelling, vrije tijd,…

Wonen in combinatie met dagondersteuning


 DSF3928Kom je bij ons wonen, dan kan je, indien gewenst ook aansluiten in onze dagondersteuning.

Wij gaan hieromtrent graag met jou op verkenning. Je kan werken op de boerderij, meehelpen met onze enclavewerking, je wordt broodbakker, kunstenaar of handwerker, werkt in ons confituuratelier of kan terecht in onze atelier combiné, waar je van tal van activiteiten kan proeven.

Interesse of vragen?


Heb je interesse gekregen in ons aanbod? Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op via onderstaand formulier of telefonisch op het nummer 057/21.20.62.

Ken je iemand die op zoek is naar een huiselijk woonaanbod op maat in de regio Ieper? Stuur hem als de bliksem deze info door. Wij horen graag hoe wij kunnen helpen.

Voornaam en naam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Bericht *

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van de door mij ingevulde gegevens door deze website.