Momenteel zijn er bij Vondels volgende open plaatsen. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem vrijblijvend contact op met Natalie Top op M 0496 52 27 38 of op ons algemeen nummer T 057 21 20 62 of vul onderstaand contactformulier in.

Begeleid wonen

Binnen begeleid wonen zijn er voor mensen met een persoonsvolgend budget open plaatsen.

Residentieel wonen Ieper

Momenteel geen open plaatsen.

Residentieel wonen Wervik - De Fakkel

Momenteel geen open plaatsen.

Kortverblijf

Binnen ons kortverblijf is er regelmatig een plaats vrij. 

 

Natalie Top

Natalie Top

INTAKECOÖRDINATOR
M 0496 52 27 38T 057 21 20 62
Ter Waarde 45, 8900 Ieper

Voornaam en naam*
E-mail*
Telefoonnummer*
Bericht*

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van de door mij ingevulde gegevens door deze website.

Verstuur je bericht

Op vlak van wonen hebben we binnen Vondels heel wat variatie aan woonondersteuning.

Wat voor ons belangrijk is, is dat jij op een plaats en manier kan wonen waar jij je goed bij voelt. Daarom vertrekken we vanuit jouw vraag.

Bij de start van je woonbegeleiding krijg je een individuele begeleider die met jou de ondersteuning vorm geeft. Deze ondersteuning is steeds bespreekbaar en indien mogelijk aan te passen volgens jouw mogelijkheden en wensen.

Ben jij iemand die het liefst in zijn eigen woning blijft wonen, dan kan de begeleider je thuis ondersteuning bieden.

Het team Begeleid wonen Veurne komt bij je langs als je in groot Veurne, Diksmuide, Kortemark of de Westkust woont.

Het team Begeleid wonen Ieper komt bij mensen die in Ieper, Poperinge, Wervik of Heuvelland wonen.

Alle teams bieden ondersteuning op alle levensdomeinen : administratie, budgettering, huisvesting, tewerkstelling of dagbesteding, vrije tijd, relaties, opvoeding, …

De teams in Ieper en Wervik bieden daarbovenop de mogelijkheid tot 24u op 24u permanentie. Zo kan je hen altijd bereiken als er dringende zaken zijn, ook ’s nachts en in het weekend.

Woon je graag zelfstandig, maar wil je ook andere mensen in de onmiddellijke omgeving, dan kan je in één van onze studioprojecten komen wonen. We bieden studio’s aan in Ieper en Wervik. Hier heb je je eigen studio met slaapkamer, zithoek, badkamer en ruimte om te koken. Je kan ook van de gemeenschappelijke ruimtes gebruik maken. Er is dagelijks een begeleider aanwezig, er wordt samen gekookt en er is de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsactiviteiten.

Heb je meer nood aan groepswonen, dan kan je in een van onze woonprojecten in Ieper of Wervik wonen. Hier woon je in kleine of iets grotere groep samen met anderen en is er altijd een begeleider aanwezig. Je hebt er je eigen kamer met eigen meubels. Je kan kiezen wanneer je aansluit in de groep of wanneer je liever in je kamer verblijft.

Bij elke vorm van onze woonondersteuning gaan we met jou op zoek naar jouw mogelijkheden en wordt jouw zelfstandigheid gestimuleerd. Dit doen we graag samen met jou, mensen die voor jou belangrijk zijn en met andere diensten.

Bij onze woonondersteuning wordt gezocht naar aangepaste dagbesteding en/of tewerkstelling.

Binnen Vondels is het mogelijk om kortdurend van onze woonondersteuning gebruik te maken.

Het VAPH noemt dit kortverblijf.

Mensen met een persoonsvolgend budget (PVB) kunnen na reservatie tot 60 nachten per jaar gebruik maken van deze kortdurende ondersteuning.

Dit kan bijvoorbeeld gaan over:

  • enkele nachten per maand
  • enkele weekends per jaar
  • een vaste nacht per week
  • eenmalig een korte periode


Natalie Top

Natalie Top

INTAKECOÖRDINATOR
M 0496 52 27 38T 057 21 20 62
Ter Waarde 45, 8900 Ieper

Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt, neem vrijblijvend contact op met Natalie Top op 0496 52 27 28 of op ons algemeen nummer 057 21 20 62 of vul onderstaand contactformulier in.

Voornaam en naam*
E-mail*
Telefoonnummer*
Bericht*

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van de door mij ingevulde gegevens door deze website.

Verstuur je bericht

Residentieel wonen Wervik biedt woonondersteuning aan in De Fakkel (Laagweg 36, Wervik), hetzij in de leefgroepen (De Stove & Het Stekske), hetzij in studio's.


Bij elk van deze woonvormen heb je een aandachtsbegeleider. Bij deze persoon kan je terecht met vragen, wensen en dromen. Alles wat de begeleider doet, gebeurt zoveel mogelijk in overleg met jou en de mensen die jij belangrijk vindt.

Ellen Desmet

Ellen Desmet

COACH RESIDENTIEEL WONEN
M 056 31 57 04

Residentieel wonen Ieper biedt woonondersteuning op meerdere locaties in Ieper. Afhankelijk van jouw ondersteuningsvragen gaan we met je op zoek naar de best passende locatie. Dit kan een leefgroep zijn, een studio of appartement met nabijheid van een begeleider. Je krijgt een vaste begeleider die je helpt op volgende vlakken: wonen, werken, vrije tijd, papieren, geld, gezondheid,… We vertrekken vanuit jouw vragen.
Voor wie op studio woont komt er op vaste tijdstippen een begeleider langs en is er 24 op 24 uur een begeleider telefonisch bereikbaar.

SBL

De leefgroep Fazantenlaan bevindt zich in de Vogelwijk (Fazantenlaan 16, Ieper) op wandelafstand van de Merellaan. Deze woning biedt plaats aan zes personen. Je kiest ervoor om in groep te wonen. Tijdens de week is er voor en na het werk een begeleider aanwezig, tijdens het weekend heel de dag. ’s Nachts is een begeleider telefonisch bereikbaar.

Residentieel wonen in de Fazantenlaan 

De leefgroep Merellaan bevindt zich in de Vogelwijk (Merellaan 6, Ieper) op wandelafstand van centrum Ieper. Deze woning biedt plaats aan zeven personen. Je kiest ervoor om in groep te wonen en een begeleider is 24 op 24 uur aanwezig. Op Merellaan 7 zijn 4 appartementen die aanleunen bij de leefgroepswerking. Wie hier woont, houdt er van om vaker alleen te zijn maar kan ook 24u op 24u beroep doen op de begeleider.

Residentieel wonen in de Fazantenlaan 

 
Laurens Debreuck

Laurens Debreuck

COACH RESIDENTIEEL WONEN
 

Begeleid wonen biedt mobiele (= aan huis) en beperkt ambulante (= op de dienst) ondersteuning. Deze ondersteuning kan tijdelijk zijn of van langere duur.

We vertrekken vanuit jouw vragen en wat jij belangrijk vindt in jouw leven. We werken hierin sterk samen met jouw netwerk (bv. Familie, vrijwilliger,…) en/of proberen dit verder uit te bouwen. Je krijgt een vaste begeleider die helpt bij jou thuis.

Alles wat de begeleider doet, gebeurt in overleg met jou, en de mensen die jij belangrijk vindt.

Mogelijke thema’s: wonen, werken, vrije tijd, papieren, geld, huishouden, gezondheid, kinderen, gevoelens, relaties,…

Glenn Dezeure

Glenn Dezeure

COACH BEGELEID WONEN IEPER/WERVIK
M 0498 61 01 96
Nathalie Rotsaert

Nathalie Rotsaert

COACH BEGELEID WONEN VEURNE
M 0496 52 27 16