Project: Plafondlift De Fakkel

tilliftwardell DSC2147Binnen Vondels vzw hebben wij een cliënte die sinds 1998 naar onze voorziening komt. Eerst héél veel jaren in ons dagcentrum De Pelgrim en sinds kort komt ze naar ons dagcentrum Het Minnehuis te Wervik. Ze woont nog steeds bij haar moeder in Wervik, vandaar de keuze voor het dagcentrum dicht bij huis.

Mama wordt een dagje ouder en de zorg voor haar dochter wordt voor haar te zwaar. Omdat onze cliënte hulpbehoevend is en een ernstige verstandelijke beperking heeft is er nergens een woonplaats die geschikt is voor haar. Omdat zij ons nauw aan het hart ligt en wij haar graag willen helpen, opteren wij om haar te laten wonen in woonhuis De Fakkel te Wervik. Dit is dicht bij mama en dicht bij het dagcentrum én in haar vertrouwde buurt.

Iedereen zal haar daar met open armen ontvangen, maar de infrastructuur is niet aangepast voor haar zorg. Er zijn verschillende structurele aanpassingen nodig om haar een comfortabele ‘thuis’ te bieden. Dit is nu in eerste instantie voor haar maar is ook een meerwaarde voor toekomstige bewoners.  We spreken over een rolstoeltoegankelijke badkamer, de aankoop van een tillift met motor en een tildoek alsook het opfrissen van de kamer zelf.

Kostenplaatje: ongeveer 20.000 euro (aanpassing badkamer 8000 euro, aankoop tillift + installatie 8000 euro, aanpassingen plafond + schilderwerken 4000 euro)

Wie ons wil steunen via een gift kan dit op rekening BE38 4643 2772 6175 met vermelding ‘Plafondlift De Fakkel’ 

Klik hier om ons te steunen