Wat zullen we doen?

  • Er wordt een lift voorzien ter hoogte van het Stekske (achterste woongebouw) zodat de bewoners ook met de lift hun kamer kunnen bereiken op de eerste verdieping.
  • Aan de Stove (voorste woongebouw) wordt een kleine slaapkamer, die vroeger diende als rustige kamer, uitgebreid en worden ernaast ook nog eens drie kamers bijgebouwd, waarvan twee voor kortopvang. Een dubbele kamer, die nu op het laatst gebruikt wordt voor kortopvang, bouwen we om tot rolstoeltoegankelijke kamer met tillift.

Plannen

Klik hier om de plannen te raadplegen.

Timing

De lift is in productie en ook alle andere loten zijn in aanbesteding. Het is de bedoeling om ten laatste begin 2021 te bouwwerken te starten en we hopen tegen het groot verlof al ver gevorderd te zijn.

Stand van zaken

  • Ondertussen is de lift in het gedeelte achteraan (’t Stekske) al enkele maanden in gebruik. Een prima oplossing voor onze bewoners die moeite hebben met de trappen.
  • Ook het gebouw vooraan is grondig veranderd in de voorbije periode: de dakwerken zijn af, de ramen zijn geplaatst, de leidingen van elektriciteit en water liggen klaar. Op dit moment zijn de pleisterwerken bezig. Daarna komen de vloeren, plafonds, enz.

We blijven er nog altijd naar streven om in november volledig klaar te zijn met dit gebouw. Er wordt ook volop werk gemaakt van de plannen voor de omgeving zodat de toegankelijkheid voor iedereen (ook de rolwagens) gewaarborgd is.                                                                                

Foto's

Het plateau is gegoten (januari 2021)

FakkelBouwerken

februari 2020

20210127 164143

 augustus 2021