Wat zullen we doen?

  • Er wordt een lift voorzien ter hoogte van het Stekske (achterste woongebouw) zodat de bewoners ook met de lift hun kamer kunnen bereiken op de eerste verdieping.
  • Aan de Stove (voorste woongebouw) wordt een kleine slaapkamer, die vroeger diende als rustige kamer, uitgebreid en worden ernaast ook nog eens drie kamers bijgebouwd, waarvan twee voor kortopvang. Een dubbele kamer, die nu op het laatst gebruikt wordt voor kortopvang, bouwen we om tot rolstoeltoegankelijke kamer met tillift.

Plannen

Klik hier om de plannen te raadplegen.

Timing

De lift is in productie en ook alle andere loten zijn in aanbesteding. Het is de bedoeling om ten laatste begin 2021 te bouwwerken te starten en we hopen tegen het groot verlof al ver gevorderd te zijn.

Stand van zaken

De lift is eigenlijk klaar om geplaatst te worden (ligt in de garage naast de Fakkel). Het doel was om de lift in februari te plaatsen, maar we zijn benieuwd of dit zal lukken. Het dak moet namelijk eerst aangepast worden en daarvoor, je raadt het al, hebben we droog weer nodig. En dit gedurende een week. Maar de regen blijft met bakken uit de hemel komen…

Net na de kerstvakantie is begonnen met de overige verbouwingswerken aan de voorkant. En die vorderen wel heel goed. De ruwbouw is zo goed als klaar.

Bij graafwerken zijn tot dan ongekende nutsleidingen ontdekt en geraakt waardoor er 12 uren geen water aan die kant van Wervik was. Eventueel moet de waterleiding maar zeker de gasleiding verlegd worden naast het gebouw.                                                                                           

Foto's

Het plateau is gegoten (januari 2021)

FakkelBouwerken

februari 2020

20210127 164143

 

Wat zullen we doen?

In de Sittingbournelaan in Ieper, op een 100 m loopafstand van ons gebouw in de Siegenlaan, hebben we een rijhuis gekocht dat omgebouwd zal worden tot 4 studio’s. Er is een gemeenschapsruimte voorzien, zodat de bewoners elkaar ook buiten hun studio kunnen ontmoeten of bezoekers ontvangen.

Plannen

Klik hier voor plan gelijkvloers en hier voor plan verdieping.

Klik hier voor voorbeeld van de nieuwe gevel.

Timing

Ook dit project is in aanbesteding. We hopen tegen januari 2021 ten laatste te starten met de ruwbouwwerken. En ook hier is het onze hoop om tegen het groot verlof al ver gevorderd te zijn.

Stand van zaken

De werken vorderen heel goed. Maar nu wachten we echt op droog weer zodat het dak vernieuwd kan worden. De dakpannen zijn er al af maar het gebinte moet helemaal vernieuwd worden en dan moeten we toch enkele dagen droog weer hebben…Als het dak vernieuwd is, wordt de gevelpleister erop geplaatst en kunnen ook de vensters erin komen.

Foto's

Foto's vóór de aanvang van de werken.

WP 20180925 14 25 12 ProWP 20180925 14 04 39 ProWP 20180925 14 06 21 ProWP 20180925 14 06 05 ProWP 20180925 14 06 15 ProWP 20180925 14 06 42 ProWP 20180925 14 08 43 Pro

Foto's tijdens de werken

 sb18012020

Wat zullen we doen?

Het huidige gebouw zal volledig verdwijnen en wordt vervangen door een nieuwbouw met op het gelijkvloers een leefgroep met een 9-tal kamers (waarvan 2 kortopvangkamers) en 7 afzonderlijke studio’s op de verdieping.Het huidige gebouw zal volledig verdwijnen en wordt vervangen door een nieuwbouw met op het gelijkvloers een leefgroep met een 9-tal kamers (waarvan 2 kortopvangkamers) en 7 afzonderlijke studio’s op de verdieping.De kelder en bovenverdieping zullen bereikbaar zijn door een grote lift (waarin ook fietsen kunnen).

Plannen

Hier vind je de grondplannen, de gevels en kelderplan en doorsneden.

Timing

Het dossier is in onderzoek bij het Stadsbestuur Ieper en we hopen toch begin november onze bouwvergunning binnen te hebben. Als de verbouwingen in de Sittingbournelaan klaar zijn, hopen we de huidige bewoners van de Siegenlaan te verhuizen en kunnen de bouwwerken starten. Dit zal ten vroegste tegen eind 2021 zijn.

Stand van zaken

We kregen van stad Ieper onze bouwvergunning. De buren zijn niet in beroep gegaan tegen deze beslissing. En de architect is dus volop bezig met het dossier voor te bereiden zodat we dit kunnen indienen voor openbare aanbesteding. Dit wil zeggen dat er aannemers een prijsofferte kunnen doen en wij dan in principe de goedkoopste offerte moeten kiezen.

Het is nog steeds onze hoop om de werken te beginnen zodra de bouwwerken in de Sittingbournelaan af zijn.

Wat zullen we doen?

We willen in dit gebouw een ontmoetingsruimte voorzien, het onthaal van vzw Vondels, burelen voor begeleid wonen, vergaderruimtes en ook ateliers voor arbeidsmatige activiteiten.

Plannen

Er zijn momenteel nog geen plannen.

Timing

Het gebouw is aangekocht en binnenkort beginnen we aan het uittekenen van de plannen. We hopen deze gebouwen zo snel mogelijk te kunnen gebruiken maar een concrete planning moet nog opgesteld worden.

Stand van zaken

De architect kreeg een programma van eisen (= wat we allemaal graag zouden hebben in dit gebouw en de oppervlaktes die nodig zijn) en zal tegen eind februari een eerste schets maken. Na bespreking maakt hij dan een eerste ontwerp (plannen).

Ondertussen hebben enkele begeleiders en cliënten al heel wat opkuis gedaan in het huidige gebouw en waar mogelijk en veilig zijn er enkele beperkte afbraakwerken uitgevoerd.

Foto's

IMG 8215